Logo

Plek met Rek huren


Wil jij ook standhouder worden?
Heb jij merkkleding of kleding en accessoires van goede kwaliteit die je graag wilt verkopen? 

Veel Tweedehandskledingmarkten zijn chaotisch en onoverzichtelijk. VIA VIA heeft ervoor gekozen om een plek te verhuren mét een uitschuifbaar rek én 25 ijzeren + 25 anti-slip triangelkledinghangers. Je hoeft dus alleen maar je kleding en accessoires mee te brengen en in het rek te hangen. Wel zo handig!


VIA VIA zorgt voor promotie, waaronder flyers en posters, advertenties en social media campagnes. Ook huren wij de locatie en bouwen we speciaal voor de markt een bar met allerhande lekkers. We vragen onze standhouders mee te helpen met de promotie. Dit kan in de vorm van het ophangen van een poster op een openbare plek (achter het raam op het werk) of het delen van social media posts. Ook vragen onze standhouders in aanloop naar de markt om een foto te maken van zijn/haar mooiste item. Hiervan maakt de organisatie dan zogenaamde social media Sneak Peek posts. Hoe meer mensen meehelpen met de promotie, hoe meer bezoekers. En dat betekent ook weer meer verkopen! 


De huur van een Plek met Rek bedraagt € 40,- per dag, inclusief gebruik van 50 hangers.


Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meestal zijn de rekken binnen no time verhuurd. Zodra er een nieuwe datum bekend is, sturen we het hele bestand van standhouders een mail met een reserveringslink. Wil jij ook in dit bestand opgenomen worden? Meld je dan aan via deze link 

Om optimale diversiteit te kunnen bieden én omdat we graag iedereen een kans willen geven een Plek met Rek te kunnen reserveren, mag je maximaal 1 Plek met Rek per persoon reserveren.


Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe data zodat ook jij je pre-loved kleding kunt gaan verkopen via de VIA VIA Second-Hand Fashion Market? Laat dan je naam en mailadres achter. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden!


SPECIALE OPROEP VOOR MANNEN
Heren, ook voor jullie is het is tijd om je kleding een tweede leven te geven! Verkoop nu je voorzichtig gebruikte outfits en duik in de wereld van duurzame mode. Niet alleen maak je ruimte in je kast voor nieuwe vondsten, maar je draagt ook bij aan een milieuvriendelijkere wereld. Laat je kleding niet in de vergetelheid raken - maak ze tot de schat van iemand anders. Tijdens de vorige edities was er veel vraag naar herenkleding. Doe mee en verkoop je tweedehands merk/kwaliteitskleding!

Denk jij een volledig rek te kunnen vullen (50 hangers) met herenkleding? Maak je interesse dan kenbaar via deze link. Zodra de reserveringen openen, ontvang jij een speciale link naar een Plek met Rek voor heren.


Ik wil graag standhouder worden! Houd mij op de hoogte.

* indicates required

Intuit Mailchimp

8 Gouden verkooptips standhouder Mary


Mary staat heel graag op de VIA VIA markt, mede dankzij de fijne sfeer die de standhouders en de organisatie neerzetten.
Ze verkoopt merkkleding en accessoires uit het duurdere segment die zelfs momenteel nog in de winkels verkrijgbaar zijn, alleen tegen een hele andere prijs. Ze vindt dit soort initiatieven fantastisch. “Markten zoals deze zorgen ervoor dat merkkleding voor iedereen toegankelijk is”.

Mary heeft jarenlang een eigen kledingzaak gehad in Maastricht en liep zelf modeshows. Haar liefde voor mode begon al heel erg vroeg. Als kleuter wist ze al precies welke kleding ze wel en niet wilde dragen. Kochten haar ouders een dure jas voor haar die ze niet mooi vond? Dan ging deze op de hoek van de straat direct weer uit.
Ze volgt de nieuwste trends via magazines en sites en reisde veel naar Brussel en Antwerpen voor de nieuwste fashion. “Mode is zeg maar... mijn ding”.

Mary verkoopt haar kleding heel goed op de VIA VIA markt. Ze is aan het einde van de dag dan ook altijd zeer tevreden. Dit heeft niet zozeer te maken met de inkomsten, maar meer omdat ze graag mensen blij ziet. “Mensen zien vertrekken met hun nieuwe aankoop én met een grote glimlach. Daar doe je het toch voor?”

We vroegen Mary naar haar verkooptips.

  1. Presentatie. Zie er zelf goed en representatief uit. Sta actief in een open houding
  2. Spreek mensen op een leuke en gezellige manier aan. Je ziet vanzelf wel wie hiervoor openstaat en wie niet
  3. Hang kleuren en potentiële setjes bij elkaar
  4. Hang je mooiste stukken aan de voorkant, net als in een etalage
  5. Etaleer je schoenen op schoendozen
  6. Geef uitleg over kledingstukken; Waar heb je het gekocht. Wat betekende het kledingstuk voor je? Vertel over het merk of de soort stof. Komt het uit een ander land?
  7. Hang geen prijskaartje aan een kledingstuk. Er ontstaat ruimte om met mensen in contact te komen en een praatje te maken over het kledingstuk
  8. Prikkel mensen. Waar kunnen ze dit kledingstuk bij dragen. Of tijdens welke gelegenheid?


Mary vraagt niet te veel voor haar kleding. “Ik hoef de winst niet te delen met een tweedehands kledingwinkel”.

Mensen zien vertrekken met hun nieuwe aankoop én met een grote glimlach. Daar doe je het toch voor?

unsplash